DANKJEWEL LIEVE GASTEN!

Voor het bestellen van ons Kerstmenu, we hebben dit jaar weer hard gewerkt om een fantastisch menu voor jullie te mogen serveren. 
Deel je mooiste foto's van je gerechten en kersttafel op je social media 
en tag @LekkervanJeroen

Geniet van mooie feestdagen en DANKJEWEL!

Team Lekker van Jeroen

Goed om te weten!

Wat een berg plastic... Gelukkig zijn al onze plastic verpakkingen gemaakt van gebruikte PET flessen en ook na deze ronde weer recyclebaar. De kartonnen verpakkingen inclusief doos zijn gemaakt van gebruikt karton. Het plastic mag bij het plastic afval en de kartonnenbakjes en doos bij het oud papier. 

Korte voorbereiding:

Zet de oven aan op 180 graden hete lucht, deze mag de gehele avond aan blijven staan tot het dessert.

Zet een ruime pan (of meerdere) met water op het fornuis en breng deze aan de kook, wanneer het water kookt zet je het vuur laag en zorg je dat het water de gehele avond heet blijft/zacht kookt.

Trek je mooiste servies uit de kast en dek alvast de tafel.

Wat heb je nodig op tafel voor het gehele gezelschap:

  • Kleine bordjes voor de botertjes
  • Schaal/kom voor het brood
  • Leuk klein bordje voor de amuse


Wat heb je nodig per persoon aan servies & bestek:

  • 1 voorgerecht bord, 1 soepkom/bord, 1 tussengerecht bord/kom, 1 hoofdgerecht bord, 1 dessert bord


Wat dek je in aan bestek per persoon, van binnen naar buiten:

  • 1 x hoofdgerecht bestek: vork & mes
  • 1 x voorgerecht bestek: vork & mes
  • 1 x soeplepel + mes en vork(rechts indekken)
  • 1 x voorgerecht bestek: vork & mes
    Na het hoofdgerecht dek je een klein vorkje en lepeltje in voor het dessert.


  • Plaats 2 uur vooraf het diner de boter op kleine bordjes zodat deze goed smeerbaar wordt.
  • Zorg dat je pan gedurende de hele avond genoeg heet/zacht kokend water bevat.
  • Op alle producten staat een sticker met de tijd die nodig is in de oven of in de pan met zacht kokend water.

TIP:

Wil je graag warme borden zodat je gerechten aan tafel langer warm blijven?
Zet je servies in de wasbak met heet water en droog ze net voor het afmaken van de gerechten even af.
Heb je een oven over? Zet deze dan op 50/60 graden en zet hier je servies in.

BROOD - BOTER - AMUSE

BROOD - BOTER - AMUSE


Verwarm de boterkoek nog 4/5 min. in de oven en serveer deze op een bordje.

  • Bak het brood gedurende +/- 8 minuten in de oven.
    Serveer met de boter van basilicum - 1 boter per 2 personen

VOORGERECHTEN

MAKREEL & PASSIEVRUCHT

  • Serveer de makreel speel in het midden van het bord.
  • Knip een klein puntje van het puntzakje met passievrucht gel af en zet toefjes op bord.
  • Knip een klein puntje van het puntzakje met avocado crème af en zet toefjes op bord. 
  • Garneer het gerecht af met de zoetzure rode ui en radijs.
  • Steek de koekjes van sesam in het gerecht.

JAMON DUROC & EEND

  • Serveer de ham speel in het midden van het bord.
  • Schep voorzichtig de bonbon uit het bakje en leg deze bij de ham
  • Knip een klein puntje van het puntzakje met avocado crème af en zet toefjes op bord. 
  • Garneer het gerecht af met de zoetzure rode ui en radijs.
  • Steek de koekjes van sesam in het gerecht.

64 GRADEN EITJE

  • Leg het eitje 5 minuten in een glas met heet thee water. En schep er voorzichtig uit met een lepel. 
  • Dep droog en bestrooi met wat zout.
  • Leg het eitje in het midden van het bord
  • Serveer de aubergine speel rondom het eitje
  • Verdeel de Labneh rondom de aubergine
  • Knip een klein puntje van het puntzakje met avocado crème af en zet toefjes op bord. 
  • Garneer het gerecht af met de zoetzure rode ui en radijs.
  • Steek de koekjes van sesam in het gerecht.

.

SOEP

De soep mag minimaal 30 min. in de pan  met zacht kokend water hangen.

  • Verwarm het wafeltje nog 4 min. in de oven.
  • Knip het puntje van de spuitzak met crème van pompoen (oranje crème) en spuit een mooie toef op het wafeltje wanneer deze verwarmd is.
  • Verwarm in een steelpannetje zachtjes de asperge puntjes en sojabonen in groene kruiden olie
  • Schep deze in een soepkom/bord
  • Serveer de soep per persoon in een kom of bord
  • Druppel de overige kruidenolie nog over de soep

TUSSENGERECHTEN

RODE BIET

  • Hang het zakje met risotto 20 minuten in de pan met zacht kokend water.
  • Knip het zakje voorzichtig open en schep de risotto in het midden van het bord.
  • Serveer de wine gums van rode biet, uitjes, en geschaafde kaas koud over de risotto.
  • Gareer af met de spongecake van kruiden en knoflook

EENDENBORST

  • Hang het zakje met risotto 20 minuten in de pan met zacht kokend water.
  • Knip het zakje voorzichtig open en schep de risotto in het midden van het bord.
  • Serveer de eendenborst, paddenstoelen en uitjes koud over de risotto.
  • Gareer af met de spongecake van kruiden en knoflook

DIEPZEE GARNAAL

  • Hang het zakje met risotto 20 minuten in de pan met zacht kokend water.
  • Verwarm de garnalen 4/5 min. in de oven
  • Knip het zakje voorzichtig open en schep de risotto in het midden van het bord.
  • Serveer de garnalen op de risotto
  • Serveer de uitjes en grapefruit koud over het gerecht
  • Gareer af met de spongecake van kruiden en knoflook 

.

HOOFDGERECHTEN

GEROOSTERDE POMPOEN

  • Verwarm de aardappeltaartjes en witlof gedurende 20 min. in de oven.
  • Verwarm de pompoen 20 min. in de oven.
  • Serveer samen op bord.

LIVAR & PATA NEGRA

  • Hang het zakje met LiVar stoof minimaal 30 min. in het zacht kokend water. 
  • Verwarm de aardappeltaartjes en witlof gedurende 20 min. in de oven.
  • Serveer samen op bord met de roosjes Pata Negra en crumble


ROODBAARS - KRAB & GARNALEN

  • Hang het zakje met langoustine jus 15 min. in het zacht kokend water.
  • Pak de roodbaars met garnalen en krab uit en plaats dit in het aluminium bakje.
  • Verwarm 15 min. in de oven
  • Verwarm de aardappeltaartjes en witlof gedurende 20 min. in de oven.
  • Serveer samen op bord met de limoen en jus van langoustine

DESSERTS

Onze desserts bevatten geen alcohol of rauwe eieren

Desserts

  • Serveer het taartje in het midden van het bord
  • Druppel de jus rondom

Desserts

  • Serveer het taartje in het midden van het bord
  • Druppel de jus rondom

Desserts

  • Serveer het taartje in het midden van het bord
  • Druppel de jus rondom

.