DANKJEWEL LIEVE GASTEN!

Voor het bestellen van ons Paasmenu, we hebben dit jaar weer hard gewerkt om een fantastisch menu voor jullie te mogen serveren. 
Deel je mooiste foto's van je gerechten en kersttafel op je social media 
en tag @LekkervanJeroen

Geniet van een mooi weekend en DANKJEWEL!

Team Lekker van Jeroen

Goed om te weten!

Wat een berg plastic... Gelukkig zijn al onze plastic verpakkingen gemaakt van gebruikte PET flessen en ook na deze ronde weer recyclebaar. De kartonnen verpakkingen inclusief doos zijn gemaakt van gebruikt karton. Het plastic mag bij het plastic afval en de kartonnenbakjes en doos bij het oud papier. 

Korte voorbereiding:

Zet de oven aan op 180 graden hete lucht, deze mag de gehele avond aan blijven staan tot het dessert.

Zet een ruime pan (of meerdere) met water op het fornuis en breng deze aan de kook, wanneer het water kookt zet je het vuur laag en zorg je dat het water de gehele avond heet blijft/zacht kookt.

Trek je mooiste servies uit de kast en dek alvast de tafel.

Wat heb je nodig op tafel voor het gehele gezelschap:

  • Kleine bordjes voor de botertjes
  • Schaal/kom voor het brood
  • Leuk klein bordje voor de amuse


Wat heb je nodig per persoon aan servies & bestek:

  • 1 voorgerecht bord, 1 soepkom/bord, 1 tussengerecht bord/kom, 1 hoofdgerecht bord, 1 dessert bord


Wat dek je in aan bestek per persoon, van binnen naar buiten:

  • 1 x hoofdgerecht bestek: vork & mes
  • 1 x voorgerecht bestek: vork & mes
  • 1 x soeplepel + mes en vork(rechts indekken)
  • 1 x voorgerecht bestek: vork & mes
    Na het hoofdgerecht dek je een klein vorkje en lepeltje in voor het dessert.


  • Plaats 2 uur vooraf het diner de boter op kleine bordjes zodat deze goed smeerbaar wordt.
  • Zorg dat je pan gedurende de hele avond genoeg heet/zacht kokend water bevat.
  • Op alle producten staat een sticker met de tijd die nodig is in de oven of in de pan met zacht kokend water.

TIP:

Wil je graag warme borden zodat je gerechten aan tafel langer warm blijven?
Zet je servies in de wasbak met heet water en droog ze net voor het afmaken van de gerechten even af.
Heb je een oven over? Zet deze dan op 50/60 graden en zet hier je servies in.

Golden Starter

Amuse

Serveer de gouden bonbon van eend op het wafeltje van rode bietjes en serveer op een klein bordje of mooie plank.

  • Bak het brood gedurende +/- 8 minuten in de oven.
    Serveer met de selderijroomboter 

VOORGERECHT


SALADE VAN KINGKRAB MET HOLLANDSE GARNALEN


  • Leg voorzichtig het slablad gevuld met salade van Kingkrab in het midden van het bord. 
  • Strooi hier de Hollandse garnaaltjes omheen
  • Leg de cremeux van cocktailsaus naast de salade op bord.
  • Schep de jus van komkommer, selderij en appel om het gerechtje heen.

SOEP en RAVIOLI

ROMIGE VELOUTÉ VAN ASPERGE MET HUISGEMAAKTE RAVIOLI MET RICOTTA EN GEZOUTENCITROEN. tOAST VAN BRIOCHE EN SPINAZIE

  • Per persoon +/- 2 dl. soep
  • Hang de zak met soep in de pan met zacht kokend water.
  • Hang de ravioli +/- 5 min. in het zacht kokend water.
  • Serveer de ravioli in een diepsoepbord of kom en giet hierop de soep.
  • Serveer in de soep de sojaboontjes in kruidenolie en de toast van brioche

TUSSENGERECHTEN

Duck & Waffle 

  • Verwarm de eend +/- 20 min. in de oven
  • Verwarm de wafel van pompoen +/- 5 min. in de oven
  • Hang het zakje met paprikasaus minimaal 5 min. in het zacht kokend water
  • Serveer de eend samen met de wafel in het midden op een bord en schep de saus van paprika rondom het gerechtje
  • Garneer af met de doperwtscheuten

HOOFDGERECHTEN

IBERICOWANG & WILDE GAMBA

  • Hang het zakje met de iberico wang (2 per persoon) in het water. Minimaal 20 minuten.
  • Verwarm de gratin + wilde gamba in de oven. De gratin+/- 20 min. de gamba +/- 4 min.
  • Schep de wang voorzichtig uit het zakje en schep de truffeljus van het vlees rondom het vlees.
  • Verdeel de crumble van tomaat over het vlees en plaats hierop de dun gesneden pata negra ham
  • Leg het gratin taartje en gamba naast het vlees.

DESSERTS

DESSERTS 

  • Plaats voorzichtig de taartje in het midden van het bord.
  • Druppel de saus speels rondom het dessert met een klein lepeltje.
  • Serveer het dessert.