DANKJEWEL LIEVE GASTEN!

Voor het bestellen van ons Paasmenu, we hebben dit jaar weer hard gewerkt om een fantastisch menu voor jullie te mogen serveren. 
Deel je mooiste foto's van je gerechten en kersttafel op je social media 
en tag @LekkervanJeroen

Geniet van een mooi weekend en DANKJEWEL!

Team Lekker van Jeroen

Goed om te weten!

Wat een berg plastic... Gelukkig zijn al onze plastic verpakkingen gemaakt van gebruikte PET flessen en ook na deze ronde weer recyclebaar. De kartonnen verpakkingen inclusief doos zijn gemaakt van gebruikt karton. Het plastic mag bij het plastic afval en de kartonnenbakjes en doos bij het oud papier. 

Korte voorbereiding:

Zet de oven aan op 180 graden hete lucht, deze mag de gehele avond aan blijven staan tot het dessert.

Zet een ruime pan (of meerdere) met water op het fornuis en breng deze aan de kook, wanneer het water kookt zet je het vuur laag en zorg je dat het water de gehele avond heet blijft/zacht kookt.

Trek je mooiste servies uit de kast en dek alvast de tafel.

Wat heb je nodig op tafel voor het gehele gezelschap:

  • Kleine bordjes voor de botertjes
  • Schaal/kom voor het brood
  • Leuk klein bordje voor de amuse


Wat heb je nodig per persoon aan servies & bestek:

  • 1 voorgerecht bord, 1 soepkom/bord, 1 tussengerecht bord/kom, 1 hoofdgerecht bord, 1 dessert bord


Wat dek je in aan bestek per persoon, van binnen naar buiten:

  • 1 x hoofdgerecht bestek: vork & mes
  • 1 x voorgerecht bestek: vork & mes
  • 1 x soeplepel + mes en vork(rechts indekken)
  • 1 x voorgerecht bestek: vork & mes
    Na het hoofdgerecht dek je een klein vorkje en lepeltje in voor het dessert.


  • Plaats 2 uur vooraf het diner de boter op kleine bordjes zodat deze goed smeerbaar wordt.
  • Zorg dat je pan gedurende de hele avond genoeg heet/zacht kokend water bevat.
  • Op alle producten staat een sticker met de tijd die nodig is in de oven of in de pan met zacht kokend water.

TIP:

Wil je graag warme borden zodat je gerechten aan tafel langer warm blijven?
Zet je servies in de wasbak met heet water en droog ze net voor het afmaken van de gerechten even af.
Heb je een oven over? Zet deze dan op 50/60 graden en zet hier je servies in.

Golden Starter

Amuse

Serveer de gouden bonbon van eend op het wafeltje van rode bietjes en serveer op een klein bordje of mooie plank.

  • Bak het brood gedurende +/- 8 minuten in de oven.
    Serveer met de selderijroomboter 

VOORGERECHT


KALFSHAAS | PICALILLY | AMSTERDAMSE UI

  • Leg voorzichtig de pastrami van Kalfshaas luchtig in het midden van het bord. 
  • Plaats rondom de sojaboontjes, mini paprika's, gemarineerde bloemkool en Amsterdamse Ui.
  • Serveer de toast met de cremeux van Amsterdamse Piccalilly 

GEITENKAAS | ROZEMARIJN | HONINGTOMAAT

  • Plaats voorzichtig met een spateltje de geitenkaas op het bord.
  • Serveer hier naast de toast met jam van honingtomaten.
  • Verdeel rondom de sojaboontjes met mini paprika's

 KRAB | DRAGON | RIVIERKREEFT 

  • Schep voorzichtig de salade van krab op het bord met een spatel, leg hier omheen de rivierkreeftjes.
  • Garneer af met de sojaboontjes, mini paprika's en de toast van brioche.
  • Druppel de jus van soja en yuzu* hier om het gerechtje heen.


* Yuzu is een Japanse citrus vrucht.


SOEPEN

Romige velouté van knolselderij met schorseneren

  • Per persoon 2.2 DL. soep
  • Hang de zakken met soep minimaal 20 minuten in de pan met zacht kokend water.
  • Leg de macarons met vulling van zwarte knoflook op een klein schaaltje
  • Schep de schorseneren + vulling per persoon in een bord/kom.
  • Garneer af met de croutons of zet deze in een schaaltje op tafel

TUSSENGERECHTEN

VERSE RAVIOLI'S
Al Dente (beetgaar) afgekookt.

Goed om te weten! Hoe langer de ravioli in het water hangt hoe gaarder en zachter de pasta word. 

  • Hang het zakje met de ravioli ongeveer 5 minuten in de pan met zacht kokend water.
  • Knip open en giet/schep de ravioli met saus in een kommetje/diepbord.
  • Garneer af met de olie van groene kruiden, crumble van noten en scheuten van erwt.
  • Serveer het gerecht.

HOOFDGERECHTEN


ZEEBAARS | HOLLANDSE GARNALEN

Goed om te weten: wil je de Hollandse garnaaltjes warm geserveerd hebben laat deze dan in het bakje liggen. Wanneer je ze graag koud hebt mag je deze voor het garen uit het bakje scheppen.

  • Hang het zakje met de zoete aardappel crème en saus van rode paprika in het water, wellicht heb je deze aan het begin van de avond al warm gehangen.
  • Verwarm de asperge' 5 minuten in het water.
  • Gaar de zeebaars en het aardappeltaartje 8 minuten in de oven.
  • Knip de zakjes zoete aardappelcrème en paprika saus open en serveer op bord.
  • Serveer de asperge en vis zoals op de foto.

 IBERICO | BBQ | APPEL | UI 

  • Hang het zakje met de zoete aardappel crème en saus van rode paprika in het water, wellicht heb je deze aan het begin van de avond al warm gehangen.
  • Verwarm de asperge' 5 minuten in het water.
  • Gaar de iberico en het aardappeltaartje 25 min. in de oven. Het is niet erg als de saus wat donkerder word. De suiker in de stroop van appel is dan aan het karamelliseren. 
  • Knip de zakjes zoete aardappelcrème en paprika saus open en serveer op bord.
  • Strooi de crunch op het vlees en schep het vlees voorzichtig op het bord.
  • Serveer de asperge en het vlees zoals op de foto.

QUICHE | GEROOSTERDE GROENTEN

  • Hang het zakje met de zoete aardappel crème en saus van rode paprika in het water, wellicht heb je deze aan het begin van de avond al warm gehangen.
  • Verwarm de asperge' 5 minuten in het water.
  • Verwarm de quiche 25 min. in de oven.
  • Knip de zakjes zoete aardappelcrème en paprika saus open en serveer op bord.
  • Schep voorzichtig de quiche op bord met een spatel.
  • Serveer het gerecht zoals op de foto.

DESSERTS

DESSERTS 

  • Plaats voorzichtig de taartjes in het midden van het bord.
  • Druppel de saus speels rondom het dessert met een klein lepeltje.
  • Serveer het dessert.

Extra optie: Kaasgerechtje

Zoete zacht gebakken bodem van zanddeeg met frisse roomkaas en chutney van frambozen met bosbessen en geschaafde Tete de Moie kaas.

Serveer het taartje met de gedroogde kaki en pijnboompitten.

Goed om te weten: de kaki is gedroogd in de bergen van Libanon. De suiker zijn gekristalliseerd en zijn hierdoor wit geworden aan de buitenkant van de vrucht.