DANKJEWEL LIEVE GASTEN!

Voor het bestellen van ons kerstmenu, we hebben dit jaar weer hard gewerkt om een fantastisch menu voor jullie te mogen serveren. 
Deel je mooiste foto's van je gerechten en kersttafel op je social media 
en tag @LekkervanJeroen. 
Maak kans op een heerlijk diner voor 4 personen.

Geniet van een mooie avond en DANKJEWEL!

Team Lekker van Jeroen

Korte voorbereiding:

Zet de oven aan op 180 graden hete lucht, deze mag de gehele avond t/m het hoofdgerecht aan blijven staan.

Zet een ruime pan met water op het vuur en breng deze aan de kook, wanneer het water kookt zet je het vuur laag en zorg je dat het water de gehele avond heet blijft/zacht kookt.

Trek je mooiste servies uit de kast en dek alvast de tafel.

Wat heb je nodig op tafel voor het gehele gezelschap:

  • Kleine bordjes voor de botertjes
  • Schaal/kom voor het brood
  • Leuk klein bordje voor de macarons bij de soep


Wat heb je nodig per persoon aan servies & bestek:

  • 1 voorgerecht bord, 1 soepkom/bord, 1 tussengerecht bord/kom, 1 hoofdgerecht bord, 1 dessert bord


Wat dek je in aan bestek per persoon, van binnen naar buiten:

  • 1 x hoofdgerecht bestek: vork & mes
  • 1 x voorgerecht bestek: vork & mes
  • 1 x soeplepel (rechts indekken)
  • 1 x voorgerecht bestek: vork & mes
    Na het hoofdgerecht dek je een klein vorkje en lepeltje in voor het dessert.


  • Plaats de paddenstoelenboter op kleine bordjes zodat deze goed smeerbaar wordt.
  • Alle zakjes saus & crèmes die warm mogen mag je al in de pan met heet water hangen, LET OP! Met uitzondering van de ravioli kreeft & ravioli artisjok
  • Zorg dat je pan gedurende de hele avond genoeg heet/zacht kokend water bevat.

TIP:

Wil je graag warme borden zodat je gerechten aan tafel langer warm blijven?
Zet je servies in de wasbak met heet water en droog ze net voor het afmaken van de gerechten even af.
Heb je een oven over? Zet deze dan op 50/60 graden en zet hier je servies in.

Feestelijke Amuse

Sweet & Spicy oliebolletjes met anijs & Jalapeño

Verwarm de oliebolletjes voor +/- 4 minuten in de oven en leg op een feestelijk schaaltje. Bestrooi met de GOLD SUGAR met behulp van een klein zeefje of een lepeltje.
Serveer warm op tafel.

  • Bak het brood gedurende +/- 12 minuten in de oven en snijd deze in plakken en serveer in een schaal of kom. 

VOORGERECHTEN

Burrata met coeur de boeuf tomaat, kumquat, kaantjes van zuurdesem, olie van groene kruiden, tomaat & watermeloen

  • Leg de plakken tomaat in het midden van het bord en plaats hierop met behulp van een lepel voorzichtig de bol Burrata.
  • Leg rondom de tomaatjes en blokjes watermeloen neer.
  • Verdeel rondom de chutney van Kumquat.
  • Strooi de kaantjes van zuurdesem op de burrata en leg hier de plukjes gedroogde chili op
  • Druppel de olie van groene kruiden rondom het gerecht.

Dungesneden tataki van tonijn met ingelegde komkommer, Japanse sojabonen, meringue van zoete soja & komkommer, dressing van Arenka kaviaar met crunch van sushi & sesam 

  • Haal de tonijn +/- 1.5 uur vooraf uit de diepvries.
  • Leg de plakjes tonijn dakpansgewijs in het midden van het bord.
  • Strooi hierop de crunch van sushi & sesam en leg hierop de meringue van soja & komkommer.
  • Schep/druppel rondom het gerecht de dressing met de Arenka kaviaar
  • Verdeel de sojaboontjes en gemarineerde komkommer rondom het gerecht.

Tartaar van Black Angus ossenhaas in een cannelloni van gerookte ribeye, toast van zuurdesembrood, crème van piccalilly, gemarineerde bloemkool en -40 graden eidooier

  • Haal de cannelloni +/- 1.5 uur vooraf uit de vriezer.
  • Leg deze in het midden van het bord.
  • Leg de toast tegen de cannelloni aan en leg hierop de -40 graden eidooier.
  • Spuit mooie toefjes sesamsaus op bord met het spuitzakje.
  • Leg de bloemkool & augurk speel op bord neer.

SOEPEN

Romige velouté van knolselderij en wintertruffel met garnituur

  • Leg de macarons op een klein bordje en zet op tafel.
  • Haal de zakjes soep uit het water en knip deze voorzichtig open.
  • Schenk rechtstreeks in een kom of bord of eerst in een pan als je dit makkelijker uitscheppen vindt.
  • Verdeel het garnituur per persoon over de soep met behulp van een lepel.

TUSSENGERECHTEN

Ravioli gevuld met verse kreeft in een romige saus van langoustine en Cognac geserveerd met zeekraal & Parmezaanse kaas

  • Hang het zakje met de ravioli in saus gedurende +/- 6/8 minuten in de pan met heet water. Niet langer dan gaart de pasta te ver door.
  • Knip open en giet of schep voorzichtig de ravioli in een diep bord met de saus.
  • Garneer met het bakje Parmezaanse kaas en zeekraal.
  • Serveer het gerecht.

Verse pasta gevuld met Pecorino kaas en artisjok, zoet zure tomaatjes, olijfolie en tomatencrumble

  • Hang het zakje met de ravioli in saus gedurende +/- 6/8 minuten in de pan met heet water. Niet langer dan gaart de pasta te ver door.
  • Knip open en giet of schep voorzichtig de ravioli in een diep bord met de saus en tomaatjes
  • Garneer met het bakje tomatencrumble.
  • Serveer het gerecht.

Zacht gegaard Duroc stoofvlees in jus met pompoen, spekjes en  Pata Negra ham

  • Hang het zakje met het stoofvlees minimaal 20 minuten in het water, langer mag altijd.
  • Knip open en giet of schep voorzichtig het stoofgerecht met jus, pompoen en spekjes in een diep bord.
  • Garneer met het roosje Pata Negra ham.
  • Serveer het gerecht.

HOOFDGERECHTEN


Oven gegaarde zeeduivelfilet met pancetta, romige saus van boter, tomaat en dragon, tortilla met crème van zoete aardappel & BBQ popcorn

  • Hang de zoete aardappel crème en het zakje saus minimaal 10 minuten in de pan met heet water, langer mag altijd.
  • Gaar de zeeduivel met tortilla 12/15 minuten in de oven.
  • Haal de zakjes zoete aardappelcrème en saus uit het water en knip een puntje van het zakje van de crème af. Spuit een toef crème op bord met behulp van een theedoek. 
  • Schep de zeeduivel op bord en schep hier langs de saus.
  • Garneer af met de BBQ popcorn

BBQ gegaarde Iberico procureur afgelakt met bbqsaus en kroepoek van curry, jus van cocos en curry en garnituur van tortilla met crème van zoete aardappel & BBQ popcorn 

  • Hang de zoete aardappel crème en het zakje saus minimaal 10 minuten in de pan met heet water, langer mag altijd.
  • Gaar het vlees & tortilla +/- 15/20 minuten in de oven.
  • Haal de zakjes zoete aardappelcrème en saus uit het water en knip een puntje van het zakje van de crème af. Spuit een toef crème op bord met behulp van een theedoek. 
  • Schep het vlees op bord en schep hier langs de saus.
  • Leg het kroepoekje van curry op het vlees omhoog.
  • Garneer af met de BBQ popcorn

Longueur gevuld met groene asperge, groenten & paddenstoeltjes met  tortilla van aardappel, crème van zoete aardappel & BBQ popcorn 

  • Hang de zoete aardappel crème minimaal 10 minuten in de pan met heet water, langer mag altijd. 
  • Bak de longueur gedurende +/- 20 minuten in de oven.
  • Haal het zakje zoete aardappelcrème uit het water en knip een puntje van het zakje van de crème af. Spuit een toef crème op bord met behulp van een theedoek. 
  • Schep de longueur op bord.
  • Garneer af met de BBQ popcorn

DESSERTS

DESSERTS 

  • Plaats voorzichtig de taartjes in het midden van het bord.
  • Druppel de saus speels rondom het dessert met een klein lepeltje.
  • Versier je dessert met de kleine takjes/blaadjes anijsblad.
  • Serveer het dessert.

Brownie gemaakt van pure Valrhona chocolade met frambozenroom, dunne galette van chocolade en gel van framboos met jus van roodfruit

Bretonse tartelette van hazelnoot en gekonfijte ananas met praline van passievrucht en mango, hazelnootjes en couli van tropisch fruit

 Luchtige pumpkin cake met compote van citrusfruit en winterse kruidenroom, gemarineerde mandarijn en saus van casis