DANKJEWEL LIEVE GASTEN!
Voor het bestellen van ons kerstmenu, we hebben dit jaar weer hard gewerkt om een fantastisch menu voor jullie te mogen serveren.
Deel je mooiste foto's van je gerechten en kersttafel op je social media
en tag @LekkervanJeroen.nl
Maak kans op een heerlijk diner voor 4 personen.
Geniet van een mooie avond en DANKJEWEL!
Team Lekker van Jeroen
Goed om te weten!
Wat een berg plastic... Gelukkig zijn al onze plastic verpakkingen gemaakt van gebruikte PET flessen en ook na deze ronde weer recyclebaar. De kartonnen verpakkingen inclusief doos zijn gemaakt van gebruikt karton. Het plastic mag bij het plastic afval en de kartonnenbakjes bij het oud papier.
Korte voorbereiding:
Zet de oven aan op 180 graden hete lucht, deze mag de gehele avond aan blijven staan.
Zet een ruime pan met water op het vuur en breng deze aan de kook, wanneer het water kookt zet je het vuur laag en zorg je dat het water de gehele avond heet blijft/zacht kookt.
Trek je mooiste servies uit de kast en dek alvast de tafel.
Wat heb je nodig op tafel voor het gehele gezelschap:
- Kleine bordjes voor de botertjes
- Schaal/kom voor het brood
- Leuk klein bordje voor de amuse
Wat heb je nodig per persoon aan servies & bestek:
- 1 voorgerecht bord, 1 soepkom/bord, 1 tussengerecht bord/kom, 1 hoofdgerecht bord, 1 dessert bord
Wat dek je in aan bestek per persoon, van binnen naar buiten:
- 1 x hoofdgerecht bestek: vork & mes
- 1 x voorgerecht bestek: vork & mes
- 1 x soeplepel (rechts indekken)
- 1 x voorgerecht bestek: vork & mes
Na het hoofdgerecht dek je een klein vorkje en lepeltje in voor het dessert.
- Plaats 2 uur vooraf het diner de zwarte knoflook Fleur De Sell boter op kleine bordjes zodat deze goed smeerbaar wordt.
- Wanneer je het voorgerecht met tonijn hebt besteld mag deze 2 uur vooraf het diner uit de vriezer gehaald worden.
- Alle zakjes saus & crèmes die warm mogen mag je al in de pan met heet water hangen, LET OP! Met uitzondering van de tussengerechten, dit zijn de pasta gerechtjes.
- Zorg dat je pan gedurende de hele avond genoeg heet/zacht kokend water bevat.
TIP:
Wil je graag warme borden zodat je gerechten aan tafel langer warm blijven?
Zet je servies in de wasbak met heet water en droog ze net voor het afmaken van de gerechten even af.
Heb je een oven over? Zet deze dan op 50/60 graden en zet hier je servies in.
Feestelijke Amuse
Gele curry - Cocos makronen
Verwarm de markonen voor +/- 4 minuten in de oven en leg op een feestelijk schaaltje.
Serveer warm op tafel.
- Bak het brood gedurende +/- 8 minuten in de oven en snijd deze in plakken of parten en serveer in een schaal of kom.
Serveer met de zwarte knoflook - zeezout boter.
VOORGERECHTEN
BURRATA | BOSPEEN | YOGHURT | DRAGON
- Leg de wortel iets uit het midden van het bord en schep voorzichtig de bol met burrata uit het bakje. Leg deze tegen de wortel aan.
- Verdeel de zilverui, croutons en cashewnoten.
- Druppel de yoghurt met de groene kruidenolie rondom het gerecht
- Garneer de bol burrata af met de gesneden bieslook
Brunoise van verse tonijn met handgepelde Hollandse garnaaltjes, gemarineerde venkel, edamame boontjes en dressing van geroosterde sesam
- Haal de tonijn en garnalen +/- 2 uur vooraf uit de diepvries.
- Dep de blokjes tonijn en Hollandse garnalen droog en bestrooi met wat zeezout.
- Verdeel de blokjes en garnalen op het bord en steek hier de venkel en edamame boontjes tussen.
- Garneer met de gesneden bieslook
- Druppel de dressing van geroosterde sesam rondom het gerecht.
Dun gesneden tataki van ossenhaas met crème van ganzenlever, macadamia noten, truffel crème en gemarineerde bloemkool
- Schep voorzichtig de bonbon van ganzenlever uit het bakje en leg dit na de volgende stap op het vlees
- Leg de gesneden ossenhaas voorzichtig op het bord.
- Verdeel de truffel crème over het vlees
- Verdeel de macadamia-noten en gemarineerde bloemkool over het gerecht.
- Garneer met de gesneden bieslook
SOEPEN
Romige velouté van geroosterde paprika van de Big Green Egg
- Per persoon 2 DL. soep
- Hang de zakken met soep minimaal 15 minuten in de pan met heet water.
- Verwarm de popcorn 1 minuut in de oven in een ovenschaaltje/bakplaat en laat deze afkoelen
- Schep de bakjes met garnituren in de borden/kommen.
- Giet hierop de soep
- Serveer de popcorn in een schaaltje op tafel
TUSSENGERECHTEN
Verse pappardelle pasta met gebakken bospaddenstoeltjes in een jus van morilles met groene kruiden, winterse pompoen en -200° gegaarde shii take
- Hang het zakje met de pasta in saus gedurende +/- 8/10 minuten in de pan met heet water. Niet langer dan gaart de pasta te ver door.
- Knip open en giet of schep voorzichtig de pasta in een diep bord.
- Garneer af met de Tahoon cress en -200 graden shii take
- Serveer het gerecht.
Verse pappardelle pasta in een romige saus van Thaise tom kha kai met zacht gegaarde gamba's, geschaafde kokos met limoenblad en pinda
- Hang het zakje met de pasta in saus gedurende +/- 8/10 minuten in de pan met heet water. Niet langer dan gaart de pasta te ver door.
- Knip open en giet of schep voorzichtig de pasta in een diep bord.
- Garneer af met de Tahoon cress en crumble van kokos en pinda
- Serveer het gerecht.
Verse pappardelle pasta gegaard met draadjesvlees in eigen jus, dun gesneden pata negra ham, groene kruiden en crumble van rode biet
- Hang het zakje met de pasta in saus gedurende +/- 8/10 minuten in de pan met heet water. Niet langer dan gaart de pasta te ver door.
- Knip open en giet of schep voorzichtig de pasta in een diep bord.
- Leg hierop het roosje met Pata Negra ham
- Garneer af met de Tahoon cress en crumble van rode biet.
- Serveer het gerecht.
HOOFDGERECHTEN
In de oven gegaarde kabeljauwfilet gemarineerd in vanille-olie, crunch van sushi, romige bearnaisesaus met crème van knolselderij & kroepoek van saffraan
- Hang het zakje met de crème van knolselderij in de pan met heet water, deze zijn voor meerdere personen
- Hang het zakje saus in de pan met heet water
- Haal de kabeljauw uit het zakje en dep droog op een keukenpapiertje. Leg met de witte kant omhoog in het bakje.
- Gaar de kabeljauw samen met het aardappeltaartje +/- 10/12 minuten in de oven
- Knip een hoekje af van het knolselderij zakje en spuit een toefje op bord. Leg hier het aardappeltaartje tegenaan.
- Schep voorzichtig de kabeljauw uit het bakje en bestrooi met de crunch.
- Schenk de saus bij het gerecht en garneer af met de groene takjes en de gele kroepoek
Op de BBQ gegaarde Iberico procureur afgelakt met bbqsaus en sushi crunch, jus van cocos en curry met garnituur van aardappel, crème van knolselderij en kroepoek van sepia
- Hang het zakje met de crème van knolselderij in de pan met heet water, deze zijn voor meerdere personen
- Hang het zakje rode curry saus in de pan met heet water, deze is voor meerdere personen indien besteld.
- Verwarm het vlees in het bakje samen met het aardappeltaartje +/- 20 minuten in de oven
- Knip een hoekje af van het knolselderij zakje en spuit een toefje op bord. Leg hier het aardappeltaartje tegenaan.
- Schep voorzichtig het vlees uit het bakje en bestrooi met de crunch.
- Schenk de saus bij het gerecht en garneer af met de groene takjes en de zwarte kroepoek
Kaviaar van aubergine onder een kruim van botercrumble met Grana Padano en Mimolette kaas, creme van knolselderij, honingtomaatjes, groene kruiden en kroepoek van tomaat
- Hang het zakje met de crème van knolselderij in de pan met heet water, deze zijn voor meerdere personen
- Verwarm het bakje met het gerecht aardappeltaartje en tomaatjes +/- 10/12 minuten in de oven
- Knip een hoekje af van het knolselderij zakje en spuit een toefje op bord. Leg hier het aardappeltaartje tegenaan.
- Zet het bakje met de auberinge-kaas crumble hier langs en verdeel de gegaarde tomaatjes.
- Schenk de saus bij het gerecht en garneer af met de groene takjes en de rode kroepoek
DESSERTS
DESSERTS
- Plaats voorzichtig de taartjes in het midden van het bord.
- Druppel de saus speels rondom het dessert met een klein lepeltje.
- Versier je dessert met de kleine takjes/blaadjes anijsblad.
- Serveer het dessert.
Bombe van zachte melkchocolade op een bodem van amandel en vulling van roodfruit met nootjes. Geserveerd met jus van mango
- Schep het dessert voorzichtig uit het bakje
- Druppel de jus rondom het gerecht
2 jaar oude Reypenaer kaas overgoten met honing uit Herpen en gemalen espressobonen, anijsblad en warm brioche brood
- Bak de broodjes +/- 4 minuten af en snijd eventueel door.
- Leg de gebrokkelde Reypenaer in het midden van het bord en verdeel hierover de honing en een vleugje gemalen espresso.
- Garneer af met het anijsblad
Bombe van witte chocolade biscuit met zachte crème van witte chocolade en citrus in combinatie met amandel en vleugje kaneel. Geserveerd met jus van framboos
- Schep het dessert voorzichtig uit het bakje
- Druppel de jus rondom het gerecht